Iskanje
Napredno iskanje
Domov domov
www.zdravgozd.si
Skip Navigation LinksVarstvo gozdov / Priročnik / Zapis o dejavniku

GIS
Sokol selec
Taksonomija

Latinsko ime: Falco peregrinus Tunstall, 1771
Angleško ime: Peregrine falcon
Nemško ime: Wanderfalke
Klasifikacija: Falconidae, Falconiformes, Aves, Chordata, Animalia
Catalogue of Life

Opis

Osnovni podatki

Razširjenost:

Odprta pokrajina s skalnimi stenami in svetlimi gozdovi.

Morfologija:

Malo manjši od kanje. V dolžino meri 34-58 cm, čez razpon kril 80-120 cm. Samci tehtajo 440-750 g, samice pa 910-1500 g.

Biologija:

Lahko doseže hitrosti preko 320 km/h.

Opombe:

Hrani se s ptiči in občasno z žuželkami. Njegova najljubša hrana so gozdni ptiči (npr. drozgi).

Slikovno gradivo

Falco peregrinus Falco peregrinus Falco peregrinus
Sokol selec: glava (foto. Law Keven) Sokol selec: gnezdo, mladič (foto. Lignier Georges) Sokol selec: odrasel osebek ob gnezdu (foto. U.S. Fish and Wildlife Service -)
Falco peregrinus   
Sokol selec: v letu (foto. Cole Kevin)   

Dodatne slike iz rod(ov) Falco. Št. slik:4 Prikaži slike


Na vrh stranina vrh strani
Pogoji uporabe    Piškotki    Kazalo    Skrbnik strani    Citiranje