Iskanje
Napredno iskanje
Domov domov
www.zdravgozd.si
Skip Navigation LinksVarstvo gozdov / Priročnik / Zapis o dejavniku

GIS
Mala uharica
Taksonomija

Latinsko ime: Asio otus Linnaeus, 1758
Angleško ime: long-eared owl
Nemško ime: Waldohreule
Klasifikacija: Strigidae, Strigiformes, Aves, Chordata, Animalia
Catalogue of Life

Opis

Osnovni podatki

Razširjenost:

Habitat: iglasti gozdovi, redkeje listnati gozdovi.

Morfologija:

Malo večja kot golob. V dolžino meri 31–37 cm in čez razpon kril 86–98 cm. Ima dva čopka na glavi, ki sta pokončna, dolga in črna.

Biologija:

Stalnica. Gnezdi v zapuščenih gnezdih vran, srak, ujed in veveric, rdko v drevesnih votlinah ali na tleh. Vali dvakrat, znese 4-5 jajc.

Opombe:

Hrani se z majhnimi sesalci, krti in ptiči.

Možne zamenjave z:

Slikovno gradivo

Asio otus Asio otus  
Mala uharica: glava (foto. Thurner Hof B.S.) Mala uharica: odrasel osebe (foto. Urbonas Mindaugas)  

Na vrh stranina vrh strani
Pogoji uporabe    Piškotki    Kazalo    Skrbnik strani    Citiranje